Invigning av vårt nya kontor i Norrköping

Den 9 maj stod äntligen vårt nya kontor i Norrköping klart och vi kunde flytta in. Anledningen till vår flytt är dels större rekryteringsområde, närmare till kunder och samarbetspartners, men även att vi växt ur vår förra kostym och behövde större lokaler som vi kan växa i. Vårt lager finns kvar i Motala och är en precis lika kär del av Holistic som tidigare.

Den 2 juni hade vi invigning i våra nya lokaler och fick möjlighet att tacka alla som hjälpt oss med planering, byggnation, flytt, och annat och känslan av att vara på plats i Norrköping fick äntligen landa i maggropen. Ett två år långt flyttprojekt är äntligen till ända och vi är överlyckliga att få vara i våra nya lokaler som är Holistic hela vägen.

Häng med på en guidad rundtur i bild och ord.

Entrén är en av de viktigaste delarna i lokalerna. Tanken är att man ska mötas av ljudet av porlande vatten, glada färger, naturmaterial och se den gröna härliga växtväggen när man kommer in genom dörren. Alla kan ha en stressig morgon med dagislämningar, trafikproblem och missade tåg och därför är det viktigt att få chansen att möta dagen med en lugn och balanserad energi.

Alla material i entré och kontor är naturmaterial valda med omsorg, kanske inte de mest praktiska men det struntar vi i. Vi vill ha rätt energi och känsla här på Holistic och att få in naturen och dess olika element på vår arbetsplats var ett självklart val. Golvet är natursten, bänkar är av marmor och allt trä är ljus ask.

Till höger i bild ser ni vårt gröna växthus. I växthuset finns en utställning med bl.a. Holistics historia och vision.

Rakt fram finner man vårt Yogarum som även går att göra om till ett stort konferensrum om det skulle behövas. Det kan tyckas väldigt lyxigt, vilket det är. Vi är så tacksamma för möjligheten att kunna skapa bra förutsättningar för att leva ett liv i hälsa och balans.  På kontoret i dag är vi 4 utbildade yogalärare och har flerårig erfarenhet inom meditation och mindfullness och det utnyttjar vi så mycket vi hinner i gemensamma meditationer varje dag och yogapass varje vecka.

Vi har även 4 Gongar (till vänster i bild) som valts ut med stor omsorg. Den allra största är inställd på samma frekvens (ljud) som Moder jord. Den som hänger under den heter Chiron och kallas för ”The wounded healer”. Sen har vi Uranus, som står för självinsikt och den minsta av dem betyder ”Glädjen är här”.

Alla behöver tystnad ibland och därför har vi även ett Vilrum. Ett helt ljudisolerat rum inrett med massagebänk för olika behandlingar och en elektriskt gungstol med mindfulnessfunktion. Vår kontorsmiljö ska uppmuntra till att vi ska vara mindful, och närvarande i allt vi gör.

 

På källarplan har vi omklädningsrum med personliga låsbara skåp, dusch, gym, tvättmaskin, torktumlare och även en gemensam bastu. Allt detta för att underlätta och uppmuntra till rörelse.

Eftersom vi jobbar i öppna landskap så har vi något vi valt att kalla för ”Tysta rum” (de är faktiskt ljudisolerade). Dessa rum är inredda efter de fyra årstiderna. Det första ni ser är Vinter, de vita lamporna i taket ska symbolisera snö.

I mitten av kontorsdelen så har vi en lounge. Tanken är att vi ska få en utomhuskänsla även fast vi jobbar inomhus. Parasollet är löv-mönstrat och ger en härlig träd-känsla när man sitter under. Det är även konstgräs på golvet i loungedelen. I mitten av kontoret ligger ett stort ametistkluster som är en kristall. Det sägs att ametist skyddar mot negativ energi och lugnar ner stressad energi. i bakgrunden skymtar ni vår tysta rum Vår med sin vackra björkvägg.

Vi har en hopphage i golvet som används flitigt. Den ska påminna oss om att inte ta livet på allt för stort allvar.

Köket är inrett för att ha en skön hemma-hos känsla med en nordisk färgskala och naturmaterial. Här finns allt man kan behöva under en dag på jobbet med ekologisk frukt, te, kaffe och alla våra kosttillskott. Vi har gjort ett medvetet val att inte ha mikrovågsugn och erbjuda även gasspis till dem som önskar. Allt för att minimera strålningsrisk och öka kvalitén på kosten vi äter.

Vi har 2 korridorer med öppna kontorsytor, den ena är grön och ska symbolisera skogen och naturen. Den andra korridoren är blå och ska symbolisera vatten och vind.  Dessa ytor är sammanbundna med färgglada projekt-ytor där vi kan ha snabba möten och spåna idéer.

Vi är otroligt nöjda och glada över att få arbeta i en denna miljö och vi hoppas att vi kan inspirera andra företag till att tänka i nya banor gällande kontorsmiljö. Det här kontoret är Holistic, hela vägen.

Varmt välkommen att hälsa på oss, vi ger gärna en rundtur och berättar mer om oss och våra lokaler!

 

Det här inlägget postades i Inspiration, Om Holistic och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.