Falafel med vegansk gurkmajonnäs

Falafel

  • 2 pkt kikärtor, avrunna och sköljda
  • 1 dl Holistic psylliumfrö
  • 1 stor näve färsk koriander
  • 1 ½ lök i bitar
  • 2 tsk salt
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 2 tsk citronsaft
  • Olivolja till stekning

Gurkmajonnäs

  • ½ riven urvattnad gurka
  • 2 dl blötlagda cashewnötter
  • 1 dl vegetabilisk creme fraiche
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1 skopa Holistic c-vitamin
  • salt efter behag

Servering

  • Romansallad
  • Röd paprika
  • Tomater

 

Mixa alla ingredienser till falafel till en slät konsistens. Forma smeten till bollar eller små biffar och lägg i en ugnsform. Ställ in i ugnen på 175 grader och stek i 20 minuter tills de blir fasta och lite torra.

Under tiden mixa alla ingredienser till majonnäsen och låt stå och dra i kylskåpet.

Ta sedan ut falafel ur ugnen och stek i olivolja tills de får färg på båda sidorna.Servera i romansallad med hackad paparika, tomat och gurkmajonnäs.

 

Det här inlägget postades i Raw Food, Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.