Raw Choklad- och Mangotårta

4-6 pers

Tårtbotten

  • 2 dl mandlar
  • 2 dl valnötter
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kakaosmör
  • 2 msk Holistic kokosolja
  • 2 msk kakaonibs
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 urkärnade färska dadlar
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 nypa salt

Smält kakaosmöret och kokosfettet. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare. Pressa ut kakdegen i en form med hög kant. Ställ i frysen.

Mangofyllning

  • 4 dl cashew
  • 1 ½ dl kokosolja smält
  • 2 tsk citronskal
  • 4 msk citronjuice
  • 2 dl fryst mango
  • 1 krm salt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 nypa cayenne
  • ½ dl honung
  • 4 dl vatten

Mixa till slät konsistens. Häll eller bred över kakbotten. Ställ in i frysen i ca 1 timme. Dekorera som du önskar, vi pudrade på blåbärspulver.

Det här inlägget postades i Raw Food, Recept, Superfood, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.