Glutenfri Foccacia

  • 1 dl Holistic Psylliumfröskal
  • 1,5 dl sesamfrön
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl havremjölk
  • 2 dl vatten från de blötlagda soltorkade tomaterna
  • 1 liten röd lök i tunna skivor (ringar)
  • Ca 15 svarta oliver, skivade
  • Ca 10-15 soltorkade tomater, blötlagda finhackade
  • ½ kruka färsk basilika
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk brödkryddor
  • Flingsalt till topping

Lägg de soltorkade tomaterna i varmt vatten i ca 15 minuter. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll av vattnet från tomaterna och hacka dem, lök och oliver och häll ner i skålen. Häll försiktigt i havremjölk och fortsätt blanda så att det inte blir klumpar. Låt smeten stå i ca 10 minuter tills den fått degliknande konsistens.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och tryck ut degen ca 2 cm tjockt, häll över flingsalt efter smak. In i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.

Det här inlägget postades i Inspiration, Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.