Golden milk

Räcker till ca 4 glas

  • 1 msk färsk eller malen gurkmeja.
  • 1 tsk färsk eller malen ingefära.
  • 1 tsk malen kardemumma.
  • 1 tsk malen kanel.
  • 1 krm vaniljpulver.
  • ½ kryddmått svartpeppar.
  • 4 tsk kokosolja.
  • 1/2 dl vatten.
  • 8 dl osötad havredryck.
  • eventuellt lite honung

Gör golden milk pastan först genom att koka upp gurkmeja, ingefära, kardemumma, kanel, vaniljpulver, kokosolja och vatten. Låt sjuda på svag värme i 6-8 minuter tills det blir en paste, rör om då och då. Låt svalna.

För att göra golden milk, värm upp havredrycken och tillsätt golden milk pastan och honung efter smak om du önskar. Om du inte vill göra 4 glas på en gång, spara resten av golden milk pastan i en glasburk i kylen. Håller i ca 2 veckor.

Det här inlägget postades i Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.