RECEPT (2 PORTIONER)
- 400 ml ekologisk kokosmjölk, alt kokosgrädde för en krämigare konsistens.
- 2 st kapslar Holistic Lactovitalis® pro (mjölksyrabakterier)
GÖR SÅ HÄR
För en rinnig variant av yoghurten använd hela innehållet i förpackningen med kokosmjölk. För en krämigare variant använd kokosfettet som ofta stelnar på toppen. Häll kokosmjölken i en noga rengjord glasburk.
- Töm två Lactovitalis® pro-kapslar i kokosmjölken och rör om. Täck glasburken med en tygtrasa, fäst en gummisnodd runt och låt stå 24–48 timmar, beroende på hur syrlig du vill ha yoghurten. Placera glasburken på en lite varmare plats i hemmet, till exempel vid spisen. Fermenteringen startar inte igång om det är för svalt.
- Ställ yoghurten i lufttät glasburk i kylen efter fermenteringsprocessen där den får sin krämiga konsistens.
Hållbarheten i kylskåp är cirka fem dagar eller avgör genom att dofta på den. Ät din yoghurt och njut av en glad mage!