INGREDIENSER
Sallad
2 dl quinoa
200 g färsk grönkål
200 g rödkål
300 g brysselkål
1 apelsin
1/2 granatäpple
1/2 dl rostade mandlar
KRYDDNING OCH OLJA FÖR DE UGNSBAKADE GRÖNSAKERNA
2 msk Holistic kokosolja (värm upp om den är stel)
1/2 tsk torkad timjan
1/4 tsk kanel
1 riven vitlöksklyfta
Lite honung efter önskad sötma
Salt och peppar efter smak
SENAP- OCH SAFFRANSDRESSING
3 msk olivolja
1 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 förpackning saffran
1/2 grovhackad scharlottenlök
Apelsinsaft och zest efter smak
SÅ HÖR GÖR DU
1. Förbered quinoan: Skölj quinoan under kallt vatten. Koka den enligt förpackningens anvisningar tills den är mjuk och fluffig. Ställ åt sidan.
2. Förväll brysselkålen: Koka brysselkålen i saltat vatten i ca 5 minuter för att mjuka upp dem något. Häll av vattnet och låt dem svalna lite.
3. Krydda och baka grönsakerna.
4. Förvärm ugnen till 200°C.
5. Lägg rödkål och brysselkål på en bakplåt. Smasha brysselkålen lätt med baksidan av ett glas för att platta till dem.
6. Blanda samman krydd- och oljeblandningen för de ugnsbakade grönsakerna och pensla på.
7. Rosta i ugnen i ca 20 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka och lätt karamelliserade.
8. De sista 5 minuterna: Lägg till grönkålen på plåten och baka tills den är lätt krispig.
9. Gör dressingen: Blanda samman olivolja, honung, vitvinsvinäger, dijonsenap, saffran. Grovhacka scharlottenlök och blanda samman. Pressa i apelsinsaft och zest samt salta och peppra efter önskad smak.
10. Lägg den kokta quinoan på ett stort serveringsfat. Toppa med den ugnsbakade rödkålen, smashade brysselkålen och den krispiga grönkålen.
11. Lägg apelsinklyftorna och granatäppelkärnorna ovanpå för färg och sötma.
12. Strö över de hackade rostade mandlarna för extra crunch.
13. Servera:
14. Ringla dressingen över salladen eller servera i en skål vid sidan av.
Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.