Bli medlem och få 20% rabatt på ditt första köp
Holistic logotype
Tillagd i varukorgen
Till kassan
Inloggning krävsFör att påbörja en prenumeration hos oss så behöver du vara medlem i Holistic Club. Det är helt kostnadsfritt.
Holistic /Holistics värld /Magasin /Ljummen julsallad

Ljummen julsallad

Letar du efter en hälsosam och ljuvligt god julsallad? Här kommer ett recept på en ljummen julsallad innehållandes flera juliga ingredienser så som grönkål och rödkål. 
Julsallad

Ljummen julsallad

INGREDIENSER

Sallad

2 dl quinoa

200 g färsk grönkål

200 g rödkål

300 g brysselkål

1 apelsin

1/2 granatäpple

1/2 dl rostade mandlar


KRYDDNING OCH OLJA FÖR DE UGNSBAKADE GRÖNSAKERNA 

2 msk Holistic kokosolja (värm upp om den är stel)

1/2 tsk torkad timjan

1/4 tsk kanel

1 riven vitlöksklyfta

Lite honung efter önskad sötma

Salt och peppar efter smak


SENAP- OCH SAFFRANSDRESSING

3 msk olivolja

1 msk honung

1 msk vitvinsvinäger

1 msk dijonsenap

1 förpackning saffran

1/2 grovhackad scharlottenlök

Apelsinsaft och zest efter smak

 

SÅ HÖR GÖR DU

1. Förbered quinoan: Skölj quinoan under kallt vatten. Koka den enligt förpackningens anvisningar tills den är mjuk och fluffig. Ställ åt sidan.

2. Förväll brysselkålen: Koka brysselkålen i saltat vatten i ca 5 minuter för att mjuka upp dem något. Häll av vattnet och låt dem svalna lite.

3. Krydda och baka grönsakerna.

4. Förvärm ugnen till 200°C.

5. Lägg rödkål och brysselkål på en bakplåt. Smasha brysselkålen lätt med baksidan av ett glas för att platta till dem.

6. Blanda samman krydd- och oljeblandningen för de ugnsbakade grönsakerna och pensla på.

7. Rosta i ugnen i ca 20 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka och lätt karamelliserade.

8. De sista 5 minuterna: Lägg till grönkålen på plåten och baka tills den är lätt krispig.

9. Gör dressingen: Blanda samman olivolja, honung, vitvinsvinäger, dijonsenap, saffran. Grovhacka scharlottenlök och blanda samman. Pressa i apelsinsaft och zest samt salta och peppra efter önskad smak.

10. Lägg den kokta quinoan på ett stort serveringsfat. Toppa med den ugnsbakade rödkålen, smashade brysselkålen och den krispiga grönkålen.

11. Lägg apelsinklyftorna och granatäppelkärnorna ovanpå för färg och sötma.

12. Strö över de hackade rostade mandlarna för extra crunch.

13. Servera:

14. Ringla dressingen över salladen eller servera i en skål vid sidan av.

 


Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.

Holistic_icon_behov

Behov

Holistic_icon_kosttillskott

Kosttillskott

Holistic_icon_superfoods

Superfoods

Holistic_icon_experter

Digitalt behovstest

Holistic_icon_holisticsvärld

Holistics värld

Holistic_icon_favoriter

Om Holistic