Recept
Kola
- 18 färska dadlar
- 2 msk kokosolja
- 1 msk jordnötssmör
- 1 nypa salt
- Kärna ur dadlarna. Mixa alla ingredienser med hjälp av en matberedare eller stavmixer. Pressa ut kolan i en form som är ca 15 x 20 cm stor. Frys kolan i ca 20 minuter. Ta sedan ut den och skär ett rutigt mönster så du får ”tärningar”.
Nötmix
- 1/2 dl pistaschnötter (Kan även bytas ut till cashewnötter)
- 1 dl jordnötter
- 1 dl kokosflakes
- 1/2 kakao nibs
- Skala pistaschnötterna.
- Hacka alla nötter och kokosflakes och lägg dem sedan i en skål. Lägg sedan i kakao nibs i skålen.
Choklad
- 0.75 dl kokosolja
- 2 msk honung
- 1 dl kakao
Värm kokosoljan i en kastrull. Häll i kakao och honung och rör om. Blanda sedan ner nötmixen och kolatärningarna i chokladen och rör om. Lägg ett bakblåtspapper i en form som är ca 15 x 20 cm. Tryck ut smeten i formen. Lägg sedan in formen i frysen i 3-4 timmar. Skär ut fyrkantiga bitar och servera.