Att hålla koll på sitt blodsocker och äta blodsockervänligt utan höga toppar och dalar är något allt fler strävar mot. Vi vet att blodsockersvängningar är uttröttande för så väl vuxna som barn, men att låta blodsockret ta skyhöga svängar allt för ofta kan ge negativa hälsoeffekter. Exempelvis är både fördiabetes och diabetes allt vanligare diagnoser. Att se över sin kost och byta ut sockerstinna livsmedel mot mer fibrer och protein räcker långt, men det finns också knep att ta till genom att äta maten i en viss ordning för att på så sätt undvika sockertoppar.
En person som under de senaste åren använt sig av smeknamnet ”Glucose Goddes” är forskaren Jessie Inchauspé och hon har blivit omåttligt populär för att bland annat ha myntat en metod som handlar om att äta livsmedel i en viss ordning under en måltid, och på så sätt stabilisera blodsockret.
Genom att applicera denna metod i såväl vardagsmaten som till det sockerrika julbordet, kan vi bli mer stabila i både humör och blodsocker. Här kommer 6 tips för att stötta blodsockret i jul.
6 TIPS FÖR ATT BALANSERA BLODSOCKRET
Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.