Nässköljningskanna (0,5L), med lång böjd pip som ger ett bra vattenflöde, vilket gör det lätt att skölja näsan även om du är rejält täppt.
Användning: Lägg en struken måttskopa (medföljer) salt i NoseBuddy (4,5 g). Använd finkornigt bordssalt/koksalt, helst utan tillsatser som jod och antiklumpmedel. Fyll i ljummet rent vatten till måttstrecket (0,5 liter). Normalt går det bra att använda kranvatten. Rör om. Allt salt ska lösas upp.
Vattnet får nu samma saltkoncentration som kroppens celler, fysiologisk (isoton) lösning med 0,9 salt.
Rätt salthalt och temperatur ger behaglig sköljning.
Skölj näsan.
Stå vid ett handfat.
Stick NoseBuddys pip in i ena näsborren så den sluter tätt.
Andas lugnt genom munnen.
Böj huvud och överkropp framåt.
Vrid huvudet en aning åt sidan och låt kannan följa med uppåt.
Nu rinner vattnet av sig själv in genom ena näsborren och ut genom den andra. Smuts och slem sköljs med ut.
Låt vattnet rinna ut.
Böj dig framåt och stå en stund med huvud och överkropp hängande avslappnat nedåt, så att vattnet rinner ut ur näsan.
Snyt näsan genom en näsborre åt gången.
Rengöring: Skölj kanna och sked i hett vatten före och efter varje gång du gör nässköljning. Låt dem lufttorka. Vid behov handdiska eller desinficera kannan. NoseBuddy tål att diskas i diskmaskin, men det kan ge kalkfläckar på kannans insida.
Majoriteten av våra produkter i sortimentet är veganska. Vi använder oss av vegetabiliska kapslar och undviker animaliska ingredienser i största möjliga mån. För att underlätta för dig som söker produkter helt utan animaliskt ursprung har vi märkt våra produkter med en vegan symbol som du kan se på produktsidan.
Alla vitaminer och mineraler samverkar med varandra och är lämpliga att inta vid olika tidpunkter på dygnet.
Ofta går det bra att kombinera olika tillskott men det kan vara bra att tänka på att inte ta för många kosttillskott på en gång, eller på tom mage om man har en känslig magslemhinna.
Vi har sammanställt några tips gällande detta i blogginlägg som du kan hitta här:
När ska man inta kosttillskott?
Vad ska man tänka på när man tar kosttillskott?
Om du inte hittar svaren på dina frågor eller vill ha mer personlig hjälp är du alltid välkommen att kontakta oss.
Frågan om vilka kosttillskott man kan tänkas behöva, är inte svart eller vit utan beror på olika faktorer som till exempel kosthållning, stressnivå, sjukdomshistoria, mage- tarmhälsa, kön, ålder, om man tränar eller ej, om man är gravid, ammar, geografisk vistelse eller exponering för toxiner, för att nämna några.
Kartlägg dina behov genom att se över din livsstil och kosthållning. Ta gärna hjälp av en näringsterapeut eller använd våra hälsotester för att få mer personlig rådgivning gällande vilka kosttillskott som passar dina behov.
Man kan öppna alla kapslar och ta endast innehållet, med undantag av:
Magsyrabalans - kapslarna ska sväljas hela med vätska och i samband med måltid.
Spikenzym - blir inte lika effektiv om innehållet töms ur kapseln.
Nattokinas - blir inte lika effektiv om innehållet töms ur kapseln.
Bromelain - blir inte lika effektiv om innehållet töms ur kapseln.
Q10 - är extremt ljus och syrekänsligt. Man kan dock tugga sönder kapseln i munnen och svälja den smakneutrala oljan omgående om man inte vill svälja hela kapseln.
Oreganoolja - är väldigt koncentrerad och stark vilket kan irritera svalget och tarmen.
Många undrar specifikt om produkter med mjölksyrabakterier. Därför vill vi informera om att du kan öppna kapslarna för alla våra tillskott med mjölksyrebakterier och tömma ut innehållet i exempelvis lite vatten eller juice. Det påverkar inte bakterierna då de fortfarande ligger ”inbäddade” i det skyddande höljet som är en del av pulvret. Den yttre kapseln är bara till för att lättare dosera produkten och inte för att skydda bakterierna.
Att komplettera kosten med särskilt anpassade kosttillskott, vitaminer och mineraler kan vara ett sätt att säkerställa att du och din växande bebis får i er viktiga näringsämnen. Under graviditeten och amningsperioden finns det ett antal olika vitaminer och mineraler som anses vara essentiella för fostrets utveckling, exempelvis folsyra, järn och omega-3. Under graviditeten kan kosttillskott alltså vara väldigt viktiga, som ett komplement till en varierad och hälsosam kost.
Vi rekommenderar att gravida och ammande endast intar kosttillskott med kroppsegna näringsämnen, alltså vitaminer, mineraler, aminosyror, fettsyror och enzymer som kroppen har ett naturligt behov av. Fibertillskott eller mjölksyrebakterier kan även vara till god nytta, däremot är växt- och örtextrakt generellt sett bra att undvika under denna period.
Tveka inte att kontakta oss om du har frågor, vi hjälper dig gärna!
Ofta fungerar det att ta kosttillskott samtidigt som man äter läkemedel, det är alltid klokt att rådfråga din läkare eller någon med behörig kunskap gällande vilka kosttillskott du kan och inte kan kombinera med läkemedel. En del kosttillskott och läkemedel kan påverka varandras effekt om de tas samtidigt.
NoseBuddy Blå
Vad behöver du? Vi har vitaminer, mineraler och kosttillskott för alla typer av behov.